Meteen naar de inhoud

Een Terugblik op 2023 en Toekomstvisie 2024 voor DGB Group

DGB Group in Vogelvlucht

DGB Group N.V. is snel uitgegroeid tot een van de marktleiders op het gebied van de koolstofmarkt. Wij zijn een doelgerichte projectontwikkelaar die gespecialiseerd is in op de natuur gebaseerde oplossingen, met projecten die zich richten op het herstellen van ecosystemen, het behouden van habitats en het verrijken van biodiversiteit. Door onze projecten, producten en diensten helpen we bedrijven hun ecologische doelen te begrijpen en na te streven, hun milieuvoetafdruk te evalueren, strategieën voor milieuvriendelijke oplossingen te ontwikkelen en hun vooruitgang op het gebied van duurzaamheid transparant te communiceren. Als beursgenoteerde onderneming streven we ernaar om de natuur te laten floreren en bloeien.

Bericht van de CEO

Beste aandeelhouders,

Terwijl we terugkijken op het afgelopen jaar en vooruitkijken naar de toekomst, voel ik een diep gevoel van trots en optimisme over wat we bij DGB Group N.V. hebben bereikt en waar we naartoe gaan. Het jaar 2023 was een mijlpaal voor ons, gekenmerkt door aanzienlijke groei, strategische diversificatie en een standvastige toewijding aan onze missie van ecosysteemherstel en de ontwikkeling van koolstofprojecten.

Vanaf onze bescheiden begin in 2020 met ons eerste project, hebben we onze projectenportefeuille uitgebreid naar 60,1 miljoen koolstofcredits, wat een opmerkelijke groei van +58% jaar-over-jaar van 2022 naar 2023 vertegenwoordigt. We zijn nu een van de toonaangevende projectontwikkelaars wereldwijd en een vooraanstaande ontwikkelaar van herbebossing voor agroforestry in Afrika. Deze uitbreiding is niet zomaar een getal; het is een bewijs van het harde werk, de toewijding en het geloof in het potentieel van op natuur gebaseerde oplossingen om enkele van de meest urgente milieuproblemen van onze tijd aan te pakken.

Onze projecten zijn ontworpen voor echte impact, volgen beste praktijken en bieden billijke resultaten. Dit jaar hebben we belangrijke stappen gezet in het diversifiëren van onze projectenportefeuille, met nieuwe initiatieven inclusief plastic en biodiversiteitscredits. Deze strategische pivot onderstreept onze toewijding aan innovatie en duurzaamheid, waarbij we ervoor zorgen dat DGB aan de voorhoede blijft van milieueffect.

De koolstofmarkt staat op het punt van exponentiële groei, gedreven door een bijna universele consensus over de noodzaak om inspanningen op te schalen om wereldwijde netto-nul doelstellingen te bereiken. Overheden en private bedrijven erkennen de cruciale rol die koolstofmarkten spelen, en DGB is uniek gepositioneerd om te profiteren van deze dynamiek. Onze aanpak vanuit de basis, operationele excellentie in combinatie met tijdige en budget-conforme levering, en focus op hoogwaardige, geverifieerde koolstofcredits hebben een solide basis gelegd voor ons aanhoudende succes.

Financieel hebben we gedurfde stappen genomen om de robuuste ontwikkeling van onze projectenportefeuille te waarborgen. Door het uitgeven van groene obligaties met aantrekkelijke risico-gecorrigeerde rendementen en het aanbieden van vooruitbetaalde credits tegen gereduceerde tarieven, hebben we milieubewuste investeerders aangetrokken en de noodzakelijke fondsen veiliggesteld om onze ambitieuze projecten te realiseren. We verkennen actief innovatieve financieringsopties om onze capaciteiten en impact verder te verbeteren.

Nu we aan de vooravond staan van ons eerste jaar van koolstofcredituitgifte, met de eerste inkomsten uit koolstofcredits uit onze pijplijn die gegenereerd zullen worden, is dit waar we naar hebben gewerkt. Deze mijlpaal is niet alleen een marker van financiële prestatie, maar een bevestiging van onze jaren van hard werk, toewijding en geloof in de transformerende kracht van onze projecten. Na vier jaar van toegewijde investering is het tijd om de eerste vruchten van onze projectontwikkeling te plukken.

In 2024 is DGB gepositioneerd om de culminatie van onze strategische inspanningen te leveren, beleggers de langverwachte beloningen van hun toewijding aan te bieden. Nu, meer dan ooit, is het een opportuun moment om te investeren in onze visie voor een groene en welvarende toekomst. Volgend jaar zullen onze projecten jaarlijks credits genereren, waardoor een terugkerende inkomstenstroom uit elk project ontstaat.

Bovendien versterkt onze aanhoudende notering op Euronext Amsterdam onze toewijding aan regelgevende naleving, proactief bestuur en financiële transparantie. Dit verbetert onze zichtbaarheid op de wereldmarkt en opent deuren naar een bredere beleggersbasis, ondersteunt onze langetermijndoelstellingen en missie. We zullen meer focussen op onze beursnotering nu we de zekerheid op plaats hebben.

Terwijl we vooruitgaan, doen we dat met de kennis dat ons werk nog nooit zo belangrijk is geweest. De uitdagingen waarmee onze planeet wordt geconfronteerd vereisen gedurfde acties en innovatieve oplossingen. Bij DGB zijn we toegewijd aan het leiden van de lading, het ontwikkelen en beheren van projecten die niet alleen bijdragen aan milieu duurzaamheid, maar ook robuuste financiële rendementen bieden voor onze investeerders.

Ik wil mijn diepste dank uitspreken aan ons team, investeerders en al onze belanghebbenden voor hun onwankelbare steun en toewijding. Samen maken we een verschil, één project tegelijk. Hier is naar een welvarend en impactvol jaar vooruit.

Met oprechte groeten,

Selwyn Duijvestijn
CEO, DGB Group N.V.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NL_formalDutch